luni, 25 februarie 2013

Imi place de Duminici

Am uitat unde e butonul  "new post".  L-am cautat vreo 5 minute. Acum ca l-am gasit, iata-ma-s ca scriu. 

Sfarsitule de saptamana sunt bune. Ce banaaaal. Le sarbatoresc stand in pat pana mi se face foame. Ma ridic gandindu-ma oare cati din fusul asta orar sunt asa lenesi ca mine in unele sfarsituri de saptamana.  Ma simt bine si sunt calma. Ar fi si mai bine daca mi-as putea vizita mama mai des. O sun uneori dimineata si ma intreaba daca imi e dor de ea. Mi-e dor, ii zic, si inca foarte dor. Rade ea, rad si eu, dar nu-i de ras, mie chiar mi-e dor. Are chef de vorba, pentru ca tata nu e cel mai vorbaret om din lume. As vrea sa fac ceva frumos pentru ea, s-o bucure ceva foarte tare.
Dupa o noapte de club, casc toata ziua si am capul greu. Nu mai e ce-a fost, parca nu ma mai distreaza, parca nu-i asa fun. Cand aveam eu 17, discoteca incepea la 9, acum discoteca incepe la 1, cand mie deja mi-e somn. Cum canta una .."La gente esta muy loca". Trebuie sa tin minte ca la 24 am dat-o pe ceainarii, pe cofetarii frantuzesti cu quiche-uri si cu muzica de-alaltaieri, locuri linistite intr-un Bucuresti agitat. Nu strica insa din cand in cand cate-o noapte petrecuta.
Am cumparat  niste carti de-a lui Dickens de la Universitate, intr-o seara. Domnul imi cerea vreo 60 de lei pe ele. I-am spus ca n-am atatia si chiar n-aveam. Sa-i dau cat am, ca e bine si-asa. In portofel aveam 33. El cu bani si fara carti, eu fara bani si cu carti. Toti multumiti, toate bune, abia la lumina am vazut cat de invechite si murdare erau. Ma intrebam cine le-o fi rasfoit pana la mine, o fi fost vreun copil, o fi fost vreo gravida, vreun betiv, vreun  profesor, vreun artist?  Oricine-o fi, eu urmez, nu-mi pasa ca-s soioase, urmeaza sa le personalizez si eu. Cat de urat n-ar fi, mie-mi place sa scriu pe carti, sa notez ce-mi place. La  scoala  n-aveam voie sa fac asta, nu era frumos.

Si inceputurile de saptamana sunt bune, mie-mi place si de Luni si de Marti, dar cel mai mult imi place de Duminica. Duminicile sunt bune de baut ceaiuri albe si verzi si negre, de mancat ciocolata, de citit nemteste, de gatit si de facut tot ce n-ai avut timp sa faci Sambata. Duminicile sunt bune si de iubit. Mai ales de iubit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu