marți, 7 august 2012

Azi am luat foc pe stradă

Hai să mă plîng şi eu de cald. Mi-e cald, mi-e cald. Azi am luat foc pe stradă. E cald, la naiba!

Citesc o carte bună-"fiica reginei din Saba", e despre o fată a cărei mamă înnebuneşte. De unde regina? Mama ziaristei care şi-a scris amintirile începe să se creadă regina din Saba.  Regina asta care apare şi-n Biblie şi-n Coran, e un personaj despre care nu se ştie dacă e adevărat sau nu, dar după legende, cică trăia în Etiopia, şi a auzit ea de Solomon, regele evreilor şi cel mai poligam rege din istorie, c-o fi deştept şi bogat şi s-a dus chipurile să-i pună la încercare calităţurile. L-a testat şi-apoi i-a făcut şi-un copil. Cartea e foarte foarte bună, un memoriu demn de atenţie, are traducerea frumoasă, iar printre rînduri găseşti lacrimi şi vise deopotrivă, dorinţe care ard/se sting şi lovituri puternice, atît fizice, cît şi morale.

M-a dezamăgit o prietenie, cred c-o fi murit lent, dar sigur, dar nu-mi pare rău. Unii oameni se mai pierd pe drum. În schimb am întîlnit alţi oameni mult mai faini.

Îmi place să stau tolănită la soare de pe la 6 seara încolo. Parcă se opreşte timpul în loc, ca-n reclama aia de la Bounty.

În rest toate bune şi frumoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu