sâmbătă, 26 martie 2011

Schimbarea

Pentru ca bipedul uman e facut sa traiasca in cuplu, cum spunea Ileana Vulpescu, singuratatea afectiva si chiar fizica da o stare de insatisfactie, ba chiar deznadejde. Astea din urma sunt urmate curand de frustrare, culminand cu o stare de nemultumire generala, nefericire. Si-apoi ce e mai deznadajduitor decat sa te simti singur si respins, ba chiar neinteles si neapreciat?

Sentimentele noastre depind de oamenii pe care am avut norocul/nenorocul sa-i cunoastem, de care ne-am prins fara ezitari ca pestele de momeala. Avem asteptari de la oameni si de asta ne simtim dezamagiti de cele mai multe ori. Uneori acestia insa isi vad de treaba lor, pleaca, nu-ti mai vorbesc pentru ca sunt plictisiti, si poate nu numai de tine, dar de propria lor persoana sau de anumite situatii, te trezesti ca n-ai cui sa vorbesti, si-apoi decat sa vorbesti cuiva cu grija pentru ceea ce vorbesti, mai bine nu vorbesti. Nu ne place sa fim singuri pentru ca asta ne pune fata in fata cu noi insine si cu gandurile noastre. Preferam sa-i lasam pe altii sa se ocupe de noi, cu bune si rele. Dar atata timp cat avem viata-n corp, in minte si-n suflet, ar fi bine sa ne ocupam singuri de noi. Trebuie sa tinem cont ca oamenii mai obosesc din cand in cand. Obosesc sa vorbeasca, sa se tina de mana, sa iubeasca...Oamenii obosesc de oameni.

Nu are rost sa cauti mereu pe cineva care sa fie fascinat si entuziasmat de persoana ta, de zambetul tau, de ochii tai, de felul cum vorbesti sau cum iti porti lingurita prin cafea. Trebuie sa recunosti ca mai devreme sau mai tarziu, acea persoana nu va mai avea energia de altadata ca sa-ti arate ca te place, si-atunci conteaza cu ce ramai. Daca ramai singur si nu te simti confortabil cu asta, atunci trebuie schimbat ceva, nu oamenii care te incojoara, nu mediul, nu tara in care traiesti, ci chiar tu. Pentru ca poti sa schimbi oameni, locuri si privelisti, dar sa nu fii niciodata fericit, atata timp cat nu te simti confortabil cand esti singur si te simti mizerabil pentru ca nimeni nu-ti da atentie. Cum te simti tu cu tine, asa se simt si altii...

Invat sa fiu eu cu mine...

Eric Clapton - Change the World

Asculta mai multe audio diverse

3 comentarii:

 1. "Trebuie sa recunosti ca mai devreme sau mai tarziu, acea persoana nu va mai avea energia de altadata ca sa-ti arate ca te place, si-atunci conteaza cu ce ramai. "
  Dar trebuie sa recunosti ca mai devreme sau mai tarziu, nici tu nu vei mai avea energia de altadata ca sa-i arati ca il/o placi, si-atunci conteaza cine sunteti si cum va întruchipati idealul uman și echilibrul între înțelepciune și dragoste..

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai dreptate! Dar de, femeile...:)

  RăspundețiȘtergere