vineri, 18 februarie 2011

Regina Spektor

Muzica Reginei Spektor nu este muzica de fiecare zi, ci de ocazii speciale. E de-ajuns s-o asculti o zi de dimineata pana seara si nu mai vrei s-o auzi o luna. Piesele sunt atat de diverse, dupa starea pe care ti-o induc, desi pianul este la fel. La fel de galagios. O piesa te face sa te simti visator, o alta te duce la depresie. Si nu place la toti. Uneori nici mie nu-mi place.

Spektor s-a nascut în USSR, Moscova, într-o familie de evrei. Tatăl ei, Ilya Spektor este un fotograf și un violonist amator. Mama sa, Bella Spektor, a fost profesoară de muzică într-un colegiu rus de muzică, iar in prezent predă într-o școală primară publică în Mount Vernon, New York.

Spektor a invățat să cânte la pian exersând la un Petrof vertical, care a fost dat mamei ei de către bunicul acesteia. A fost introdusă muzicii rock and roll prin formații cum ar fi The Beatles, Queen și The Moody Blues, de către tatal ei, care a obtinut astfel de înregistrari din Europa de Est și facea schimb de casete cu prieteni în Uniunea Sovietica. Familia a părăsit Uniunea Sovietică în anul 1989, când Regina avea nouă ani, în timpul perioadei Perestroika, când cetățenilor sovietici le era permis să emigreze.

Călătorind inițial în Australia, apoi în Italia, familia s-a așezat în Bronx, New York, unde Spektor a absolvit la Academia SAR, o școală gimnazială în secțiunea Riverdale a Bronxului. A urmat apoi liceul, timp de doi ani, la Școala Frisch, o yeshiva în Paramus, New Jersey, după care s-a transferat la o școală publică, Fair Lawn High School, în Fair Lawn, New Jersey, unde a terminat ultimii doi ani ai educației sale liceale.Deși familiei nu i-a fost în putință să aducă pianul lor din Rusia, Spektor a gasit un pian la care să cânte în subsolul sinagogii ei.

Enjoy!

O piesa mai profunda:Si una mai colorata:
Regina Spektor - Hotel Song

Asculta mai multe audio diverse

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu