marți, 17 noiembrie 2009

"Life in Romania" part 1

Doar pentru ca stau in Romania,nu inseamna ca trebuie sa gandesc in romana.Totusi,ar fi momentul sa am si eu o postare in romana.Viata in Romania pentru basarabeni e frumoasa:facultate la buget,camin moca,bursa.Ce-i mai trebuie unui student ca sa invete?Acum depinde si in ce oras ai nimerit cu invatatura,ca daca ai fost norocos si ai nimerit intr-un oras universitar unde se trage de tine sa faci carte,atunci e bine,iar daca ai nimerit ca mine in Galati,apoi...apoi...

Galati-ul e un oras trist si mohorat.Urat mirositor mai tot timpul(oare o fi de la combinat?),murdar si cu oameni tristi si necajiti,profesori care pana nu-si beau cafeaua de dimineata nu se arata la ore,chiar daca tu ii astepti de la 8 dimineata,si nu ai ce sa le zici ca e profesor si in plus "ce crezi c-ai venit tu din Basarabia intr-o alta tara sa schimbi sistemul de invatamant?"..

Oras in care nu te motiveaza nimic,nimic nu te bucura,si asta nu o fi doar pentru ca nu-ti ajung tie endorfine.Tineretul nu stie sa se distreze,totul se tine la distanta,iar vorbele is mari.Cand vii in anul 1 in Octombrie in Galati,iti pare ca-i raiul,toamna in Octombrie in Galati e frumoasa,e soare si cald,studentii par fericiti si cluburile sunt pline.Ajuns in ultimul an de facultate,nu-ti mai arde de nimic.Iesi la chiosc sa-ti iei cafea ca mai apoi sa te intorci la o carte frumoasa,una din putinele placeri.Te gandesti ca ai scoala azi,2 seminare,la care chiar vrei sa te duci,si esti anuntat ca:profa e ocupata si deci ore nu se mai fac azi.Se intampla cam des si incepi sa te gandesti:halal facultate!Romania!Ajungi sa citesti mai multa literatura artistica decat literatura de specialitate,nu ca nu ti-ar conveni,dar te gandesti ca vrei sa iesi economist totusi.Atunci pune mana si invata desinestatator.

Cultura muzicala aici e foarte variata,incepand cu pop-ul ieftin ca Inna si pana la Puya.De rock nu prea se aude.Manelele sunt la putere insa.Relatiile amoroase nu sunt de durata,baietii buni si care stiu sa trateze bine o fata sunt un deficit.Decat sa mergi in club,mai bine stai acasa cu o carte in mana,ca iti pierzi vremea p-acolo.Distractia nu e mare,lumea nu simte muzica,se mai ia cate vreun fraier imbracat in maiou roz de tine(oare is mai ieftine alea roz?),fum de tigara de nu-ti mai simti ochii,tequila nu e tequila,dansul nu e dans.Asta da distractie!!PA si in camin!


Ceai,Vogue si ciocolata...mmmmdaaaa...placeri....

Un comentariu:

  1. Hmmm din păcate pentru cei care folosesc băncile școlii pentru a-și toci mânecile la haine asa e mai în toate centrele universitare ( am un exemplu proaspăt din Cuza unde profesorul nu se simte profesor la ora 9 dimineața ). Totuși trecând peste asta trebuie sa conștientizezi ca nu mai ești în liceu sa-ți spună profesorul/profesoara ce sa citești ce sa scrii and so on. Ai o bibliografie folosește-o. Cat despre cultura muzicala....ei pe aia fiecare și-o face după propriul gust ( vrei Inna asculți Inna, vrei Iron Maden asculți Iron Maden și exemplele pot continua ) La relații amoroase nu ma bag ca nu-s nici Doctorul 9595 și nici Miki sexologul. Iarăși fiecare se distrează în felul lui. De ce trebuie sa fie o distracție pusa la dispoziție de cineva? So stop whining and get on with it.

    LE
    Am modificat putin commentul din motive de analfabetism cauzate de drumurile dese facute de seful meu pe langa biroul meu.

    RăspundețiȘtergere